11 Temmuz 2015 Cumartesi

SELÇİK KÖYÜ’NDE ANMA ve KÜLTÜR ETKİNLİĞİ


Selçik Köyü 9.Geleneksel Sarı Dede'yi Anma ve Kültür Festivali

   Selçik Köyü Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından, Afyonkarahisar’ın Sandıklı ilçesine bağlı Selçik Köyü’nde, derneğin 2007 yılındaki kuruluşundan bu yana her yıl geleneksel olarak düzenlenen Sarı Dede’yi Anma Etkinliği, 1 Ağustos 2015 Cumartesi günü Saat: 18:00’de gerçekleştirilecek.

   9.Geleneksel Sarı Dede’yi Anma ve Kültür Festivali’nde; Abdal - Haluk Tolga İlhan, Oğuz Boran, Berivan Canbolat, Dede Mehmet Turan, İnci ve Mustafa Eroğlu Kardeşler, Ozan Yıldırım sahne alacaklar. Bu sanatçıların yanı sıra etkinlikte, Selçik Köyü Semah Ekibi ve Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Ankara Sincan Şubesi Semah Ekibi’nin semah erkânları yer alacak. Etkinliğe katılan canlara lokma (pilav) ikram edilecek.

   Selçik Köyü Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin her yıl geleneksel olarak düzenlediği etkinliğin organizasyonunu bu yıl Selçik Köyü gençleri üstlendi. Selçik Köyü gençleri etkinliğin düzenlenmesini sağlayarak, köyün ve derneğin geleceği için birer teminat olduklarını göstermek istiyorlar. Festival hazırlıklarına hız veren gençler, köylüler ve dernek yöneticileriyle uyum içerisinde bu organizasyonu gerçekleştirme çabasındalar.

   Selçik Köyü’nde ilk olarak 2007 yılında birlik ve dayanışma günü olarak yapılan Sarı Dede’yi Anma Etkinliği, geleneksel olarak düzenlenmeye devam ediyor. Derneğin; köylüler arasındaki birlik ve dayanışmayı güçlendirmek, canları bir araya getirmek için yola çıktıkları bu süreçte, etkinliği ulusal bir boyuta taşımak gibi bir hedefi var.

   Festival yapma amaçlarının, köylerinde türbesi yer alan Anadolu erenlerinden Sarı Dede’yi anarak, yüzyıllardan bu güne kadar taşıdıkları inançlarını, kültürlerini duyurmak ve aralarındaki birlik ve dayanışmanın katlanmasını sağlamak olduklarını dile getiriyorlar.

   “Gelin canlar, 1 Ağustos’ta Selçik Köyü’nde buluşalım. Sarı Dede’de birlik olalım...” sloganıyla tüm canları, 9.Geleneksel Sarı Dede’yi Anma ve Kültür Festivali’ne davet ediyorlar.

Selçik Köyü 9.Geleneksel Sarı Dede'yi Anma ve Kültür Festivali


Metin ÖZDEMİR