13 Temmuz 2021 Salı

BURUNÖREN KUM OCAKLARINA DİRENİYOR

BURUNÖREN KUM OCAKLARINA DİRENİYOR / METİN ÖZDEMİR

    Kızılırmak'ın geçtiği yerleşim yerlerinden birisi de Kayseri'nin Sarıoğlan ilçesine bağlı Burunören Köyü'dür. Burunören köylüleri yıllardır hem köylerine, hem doğaya, hem de Kızılırmak'a sahip çıkmak için mücadele veriyorlar.

    Burunörenliler, köy muhtarlığı ve köy dernekleri aracılığıyla yasal yollara başvurarak köylerinin yanı başında kurulu bulunan kum ocaklarının faaliyetlerinin sonlandırılması için çaba harcıyorlar. Kum ocağının kaldırılması için yasal yollara başvurmalarının yanı sıra internet ve sosyal medya kanalları üzerinden imza kampanyaları ve dayanışma çağrıları yapıyorlar.

    Burunörenliler seslerinin yetkililere duyurabilmek için son olarak da köylerinde bir dayanışma etkinliği düzenlemeye karar verdiler. Çok sayıda müzisyen, sanatçı, gazeteci ve yazar topluluğunun katılımıyla düzenleyecekleri etkinlikte köylerinin yanı başında kurulu olan kum ocaklarının kaldırılması çağrısını yineleyecekler.

    23 Temmuz 2021 Cuma günü, Kayseri'nin Sarıoğlan ilçesine bağlı Burunören Mahallesi'nde yapılacak olan etkinliğe; Zülfikar İrencin, Serpil Efe, Gökhan Kılıç, Ali Rıza Gültekin, Murat Pala, Ali Aksüt, Av. Niyazi Ünalmış, Zafer Akkaş, Adem Kaya, Rıza Aydın, Recai Aksu, Reyhan Pala gibi çok sayıda isim katılacak. "Burunören Kum Ocaklarına Direniyor" etkinliğinde doğaya, insan sağlığına ve tarihine sahip çıktıklarının vurgusu yapılacak.

    Organizasyonu düzenleyen Burunören Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Mahmut Graf Doğan; "Tüm halkımızı, sivil toplum örgütlerini, doğa severleri etkinliğimize katılarak dayanışma göstermelerini ve destek vermelerini rica ediyorum." diyerek dayanışma çağrısında bulundu.

Metin ÖZDEMİR

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder