14 Ağustos 2014 Perşembe

SARI SELÇUK DEDE SELÇİK KÖYÜ'NDE ANILDI


Sarı Selçuk Dede Selçik Köyü'nde Anıldı - Metin Özdemir / Gazete Oniki

   Selçik Köyü Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından geleneksel hale getirilen Sarı Selçuk Dede Anma Etkinliği, 2 Ağustos 2014 Cumartesi günü, Afyonkarahisar'ın Sandıklı ilçesine bağlı Selçik Köyü'nde, sekizinci kez gerçekleştirildi.

   Saat 20:00'da başlayan etkinliğe Sandıklı Kaymakamı Faik ARICAN, Sandıklı Belediye Başkanı Mustafa ÇÖL, Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Genel Başkanı Ercan GEÇMEZ, siyasi partilerin ve demokratik kitle örgütlerinin temsilcileri katıldı. Antalya Radyo Akdeniz ve Sandıklı Gün Fm'in desteklediği etkinlikte; Üryan EROĞLU, Gülseren AKAR, Ali GEZER ve Mehmet TURAN Dede deyişlerimizi ve türkülerimizi seslendirdiler.

   Metin ÖZDEMİR ve Yusuf COŞKUN'un programın sunumunu yaptığı etkinlikte, şiirler ve semahlarımız da yer aldı. Selçik Köyü'nden gençlerin ve çocukların yer aldığı "kırk canımız" hep birlikte semaha durdular. Gençlerin inançlarına ve kültürlerine sımsıkı sarıldığı köyümüzde, Selçik Köyü Semah Ekibi 'nde yer alan on iki canımızda yine Hak için semah döndüler.

   Selçik Köyü Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Genel Sekreteri Yusuf COŞKUN'un açılış konuşmasını yapmasının ardından, Selçik Köyü Muhtarı Veli İNCEKARA'da katılımcılara seslendi. Sandıklı Kaymakamı Faik ARICAN ve Sandıklı Belediye Başkanı Mustafa ÇÖL'de etkinlikte söz aldı.

   Sandıklı Kaymakamı Faik ARICAN yaptığı konuşmasında; “Anadolumuzu Anadolu yapanda, biz yapanda Anadolu erenleridir. Mevlana nasıl önemli ise, bizler için Yunus Emre nasıl önemliyse, Sarı Selçuk Dede'de aynı önemdedir. Ne mutlu ki ilçemizde bu değerlerimiz çok fazla var" dedi.

   Mehmet TURAN Dede tarafından gülbenk okunmasının ardından, Sarı Selçuk Dede'yi anmak için gelen canlara lokma ikram edildi. Dernek yetkililerince Sarı Selçuk Dede Türbesi ve Cemevi'nin yanına yapılacak olan kültür evi için destek istendi. Çok sayıda misafirin katıldığı etkinlik gecenin geç saatlerine kadar sürdü. Dernek Yönetimi ve tertip komitesi üyeleri; "Birlik ve beraberliği sağlamak için düzenlediğimiz Sarı Selçuk Dede'yi anma etkinliklerimize katılan ve katkı sunanlara teşekkür ediyoruz" diye konuştular.


Metin ÖZDEMİR








1 yorum:

  1. Bu yazımız Alevi Haber Gazetesi, Oniki Gazetesi'nin 8 Ağustos 2014 tarihli 5. sayısında yayınlanmıştır.

    YanıtlaSil