17 Temmuz 2014 Perşembe

BALÇIKHİSAR CİHAN DEDE CEMEVİ AÇILDI

Balçıkhisar Cıhan Dede Cemevi Açıldı - Metin Özdemir

   Afyonkarahisar'ın Şuhut İlçesine bağlı Balçıkhisar Köyü'nün Alevi yerleşimi olan Tekke Mahallesi'nde, canların kendi imkanlarıyla yaptırdıkları Balçıkhisar Cihan Dede Cemevi, yapılan bir törenle ibadete açıldı. Köyde türbesi bulunan Alevi ereni Cihan Dede'nin adını taşıyan cemevi, Yeşil Eşikli Cihan Dede Türbesi'nin yanında yer alıyor.

   Balçıkhisar Cihan Dede Kültür Merkezi Derneği tarafından düzenlenen açılışta, Dernek Başkanı Mehmet Alakuzu yaptığı konuşmada; "2010 yılında başlamış olduğumuz çalışmalar sonunda meyvesini verdi. Biz Balçıkhisar'da kardeşlik ve dostluk içinde yaşıyoruz ve bu hayat boyu böyle devam edecek. Cemevi çalışmalarında bizlere maddi ve manevi destek olan herkese teşekkür ederim." dedi.

   Düzenlenen etkinliğe çevre köylerden ve şehir dışından da çok sayıda katılım oldu. Açılışa katılan konuşmacılar birlik ve beraberlik mesajları verdiler. Etkinlikte yer alan Mehmet Turan Dede ve Aşık Yoksul Derviş çalıp söyledikleri deyişlerle canlara güzellikler sundular. Açılışın gerçekleşmesinin ardından, cemevinin yapımında katkı sunanlara onurluk verildi.


Metin ÖZDEMİR







2 yorum:

  1. Haftalık Alevi Gazetesi, Oniki Gazetesi'nin 2. sayısı'nda yayınlanmıştır.

    YanıtlaSil
  2. Oniki Gazetesi'nde yayınlanan haberimizin, Piryolu Haber sitesinde yayınlanan sayfası...
    http://haber.piryolu.net/alevi/balcikhisar-cihan-dede-cemevi-acildi-h2586.html

    YanıtlaSil