23 Kasım 2019 Cumartesi

BİR GERÇEĞİN İZİNDEN


BİR GERÇEĞİN İZİNDEN / Metin Özdemir

BİR GERÇEĞİN İZİNDEN


   Her başlangıç bir umuttur.

   Umutla çıkılır yola... Önce umut etmeli, menzile varabilmek için. Yürekteki umudu hissettirmeli yola çıkanlara. Yola çıkanların umudunu, heyecanla hissetmeli yolun sonuna kadar. Bizi de bir heyecan sardı şu günlerde... Yürekteki umudu çoğalttı. Umudun adı Bir Yol oldu... Umarız yüreklerimizdeki bu umut tüm canların yüreğinde hak ettiği yeri bulur.

   Umut diyorum çünkü yaşadığımız dönemde bir çok zorlukla mücadele ediliyor. Böyle günlerde yola çıkmak, yüreklerde küllenen umudu bir kez daha yeşertmek demektir. Yola düşen canlarımıza yoldaş olmak, onların çabasına bir nebzede olsa destek olabilmek bizlerin elinde. Bizim ise gelecek aydınlık günlere umutla bakmak için yola düşen canlara omuz vermekten başka bir yolumuz yok.

   Bu ülkede Alevilerin, demokratların, muhaliflerin, kadınların, gençlerin sesini duyurabileceği sayılı araçlardan birisi olmak için yola çıkan gazetemize el birliğiyle sahip çıkmalıyız. Evdeki emeklinin, okuldaki öğrencinin, fabrikadaki işçinin, artık bizimde sesimiz duyulsun diyen gençlerin sorunlarını dile getirecek günlük bir gazetemiz var artık. Bundan sonra Bir Yol'u yaşatmak hepimizin derdi olmalı...

   Bizimde bu düzene karşı söyleyecek bir sözümüz var. Ezilenlerin, horlananların, susturulmak istenenlerin de söyleyecek sözleri var. Bir gerçeğin izinden giden canların söylediği umut dolu türküleri var. Güzel günler göreceklerine inanan insanların söyleyecek sözleri var. Bunun içinde sözümüze, sesimize kulak verecek, yanımızda olacak bizden olan, bize yer verecek olan bir gazetemiz var artık.

   Günümüzde 'bizim' dediğimiz televizyonlarımız, aylık dergilerimiz var. Aylık, haftalık olarak yayınlanan gazetelerimiz oldu. Şimdi ise her gün gidip suyumuzla, ekmeğimizle birlikte alabileceğimiz günlük gazetemiz var. Bizden olan haberleri çok nadiren görebileceğimiz bir yayıncılıktan, günlük yayın yapan 'bizden' olan bir gazeteye kavuşmuş olmak bunun kıymetini bilecek olanlar için büyük bir kazanımdır.

   Hünkar Hacı Bektaş Veli'nin barış ve kardeşlik duygularıyla suladığı, Yunus Emre'nin sevgi tohumları ektiği bu topraklarda, Pir Sultan Abdal'ın, Kalender Çelebi'nin direnci de hep var olacaktır. Bizler inançları uğruna dar ağaçlarına giden, derisi yüzülen bir felsefenin ardılları olarak, doğruları söylemekten korkmayacağız. Bizler doğru bildiğimiz bir gerçeğin izinden her zaman gitmeye devam edeceğiz. Bir Yol bize şahitlik edecektir...

   Büyük ozan Yaşar Kemal, ölümsüz eseri İnce Memed'in de Alevileri şöyle tarif ediyor. "Kızılbaşlar korkmazlar. Yüce dağların kartallarına benzerler. Türkü söylerler ki çok yanık... El alemin parmakları ağızlarında kalır Kızılbaş türkülerini dinlerken..." Bizler asla korkmayacağız. Bu topraklarda türkülerimizi söylemeye, semahlarımız dönmeye davam edeceğiz.

   Bir Yol'un okuyucusu bol olsun.

   Sözümüzü erenlerin düsturuyla bitirelim. "Gönül kalsın, yol kalmasın..."

Metin ÖZDEMİR

https://biryol.com.tr/1604/metin-ozdemir-yazdi-bir-gercegin-izinden/


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder