28 Kasım 2019 Perşembe

HASRET GÜLTEKİN TÜRKÜLERLE ANILDI


HASRET GÜLTEKİN TÜRKÜLERLE ANILDI / Metin Özdemir

   2 Temmuz Madımak Katliamında yitirdiğimiz ozanlarımızdan Hasret Gültekin Antalya'da türküleriyle anıldı.

   23 Kasım Cumartesi akşamı saat 19:30'da başlayan "Hasret Gültekin Türküleri ve Ateşte Semaha Duranlar" programında Ahmed Arif'ten ve Yusuf Hayaloğlu'ndan şiirler okundu. Hasret Gültekin'in söylediği türküler hep bir ağızdan söylendiği etkinlikte "ateşe semaha duranlar" aşkına semahlar dönüldü.

   Kepez Belediyesi Erdem Beyazıt Kültür Merkezi'nde düzenlenen etkinlik Alevi Kültür Dernekleri Genel Başkan Yardımcısı ve Kepez Şube Başkanı Seher Şengünlü Yılmaz'ın açılış konuşmasıyla başladı. Erkana başlamak için rızalık alınmasının ardından çerağ uyarıldı. Şiirleri Recep Yıldız'ın okuduğu programda, sanatçı Canan Kavut türküleriyle güzel bir dinleti sundu.  Özde Canlar, Yola İkrar Verenler, Karatepe Köyü, Zeytinköy ve Antalya Alevi Gençlik Platformu semah erkanlarında zakir Fahrettin Aksünger sazıyla, sözüyle semah dönen canlara eşlik etti.

   Semah gülbengi ve çerağın sırlanmasından sonra Alevi Kültür Dernekleri Kepez Şube Başkanı Seher Şengünlü Yılmaz etkinlikte emeği geçen canlara onurluk takdim etti. Yılmaz konuşmasında; programın hazırlanmasında emeği geçen tüm canlara teşekkür ettiğini belirtti. Programın Kültür Sanat Sorumlusu Fahrettin Aksünger; "Emeklerimiz yolumuza ışık olsun. Cümle canların Hak cemallerine aşk olsun. Aşk ile kalın..." diyerek katılımcılara hitap etti. Programın sonunda hatıra fotoğrafı çektirildi.

HASRET GÜLTEKİN TÜRKÜLERLE ANILDI / Metin Özdemir

HASRET GÜLTEKİN TÜRKÜLERLE ANILDI / Metin Özdemir

Metin ÖZDEMİR



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder