23 Kasım 2019 Cumartesi

OZAN GARİP KAMİL ANTALYALILARLA BULUŞTU


OZAN GARİP KAMİL ANTALYALILARLA BULUŞTU / Metin Özdemir

OZAN GARİP KAMİL ANTALYALILARLA BULUŞTU


   Ozan Garip Kamil, Abdal Musa Kültür ve Tanıtma Derneği'nin organizasyonuyla, Konyaaltı Cemevi Derneği'nin ev sahipliğinde "Gönülden Gören Ozan Garip Kamil" konserinde Antalya'lı müzikseverlerle buluştu. Konyaaltı Cemevi'nde gerçekleştirilen konsere çok sayıda davetli katıldı. 

   Zakir Süleyman Demir'in deyişleri ve türküleri ile başlayan etkinlikte gençlerde sazlarıyla, sözleriyle yer aldılar. Konserde Abdal Musa Kültür ve Tanıtma Derneği Semah Ekibi 'de semahlarını döndüler. Etkinlikte sahne alan İlyas Şimşek'te, Çamşıhı türkülerini, ustaların deyişlerini ve Kulcan mahlasıyla yazdığı kendi eserlerini seslendirdi. Kulcan İlyas Şimşek, türküler söylemenin yanı sıra, toplumsal sorunlara ve cemevlerimize sahip çıkmamız gerektiğinin önemine değindi.

   Gazeteci-Yazar Ahmet Koçak'ın, Ozan Garip Kamil'in yaşamına dair bilgiler vermesinin ardından Garip Kamil sahneye davet edildi. Ahmet Koçak ve Kamil Tezerdi birlikte yaşadıkları anıları aktardılar. Ahmet Koçak; "Gören göremeyene, yürüyen yürüyemeyene destek olursa dünya daha güzel olur." diyerek sahneyi Garip Kamil'e bıraktı.

   Ozan Garip Kamil, usta malı eserleri ve kendine ait olan birbirinden güzel deyişlerini, türkülerini dinleyiciler için seslendirdi. Etkinliğin sonunda kendisine "Garip" mahlasını vermiş olan Hünkar Hacı Bektaş Veli evlatlarından Bektaş Ulusoy'a yazmış olduğu "Bektaş Dost" eserini Kulcan İlyas Şimşek, Süleyman Demir, Ahmet Koçak ile birlikte çalıp söylediler. Ozan Garip Kamil kendisini Antalyalılarla buluşturan, emek veren canlara teşekkür ettiğini belirtti.

   Antalya Abdal Musa Kültür ve Tanıtma Derneği Başkanı Gülçin Akça etkinliğin sonunda yaptığı konuşmasında, Ozan Garip Kamil'i Antalya'lılarla buluşturmaktan mutluluk duyduklarını belirtti. Konserin düzenlenmesi için emeği geçenlere ve etkinliğe katılanlara teşekkür etti. Konsere katılan dinleyiciler böyle bir konserin düzenlenmesinden ve Ozan Garip Kamil'i tanımış olmalarından duydukları memnuniyeti dile getirdiler.

OZAN GARİP KAMİL ANTALYALILARLA BULUŞTU / Metin Özdemir

Metin ÖZDEMİR

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder