23 Kasım 2019 Cumartesi

KAYABELENLİLER: İÇME SUYUMUZU VERMEYECEĞİZ


KAYABELENLİLER: İÇME SUYUMUZU VERMEYECEĞİZ / Metin Özdemir

KAYABELENLİLER: İÇME SUYUMUZU VERMEYECEĞİZ


   Kayabelen Köyü Muhtarı Hamza Oğuz "Afyonkarahisar ili Şuhut ilçesinde pilot bölge uygulaması olarak yapılmak istenen köylere ait içme su kullanımı için paraların toplanması işi, tamiratların ve bakım onarım işlerinin Özel İdare Müdürlüğü tarafından yapılmak üzere Şuhut ilçesine bağlı bütün köylerin içme su gelirlerinin köy muhtarlıklarının elinden alınmak istendiğini ifade etti. Bu konuda Şuhut'un 36 köy muhtarıyla birlikte yaptığımız toplantıda hayır bizler sularımızı vermeyeceğiz diyerek tek yürek tek ses olarak karar aldık. Bu kararımız kesindir. Hem kendimizin hemde vatandaşlarımızın sonuna kadar gerek hukuki gerek kanuni yollardan hakkımızı arayacağız." şeklinde konuştu.

KAYABELENLİLER: İÇME SUYUMUZU VERMEYECEĞİZ / Metin Özdemir KAYABELENLİLER: İÇME SUYUMUZU VERMEYECEĞİZ / Metin Özdemir

   "Önümüzdeki günlerde köy muhtarları ve idare amirleriyle yapılacak olan toplantıda; Sayın Kaymakamımız, İl Genel Meclis Üyelerimiz ve Özel İdare Müdürlerimizle bu konuyu görüşüp bütün muhtarlar olarak tavrımızı ve kararımızı ortaya koyacağız. Muhtarlık olarak köylülerimizle birlikte bu mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz. Yapılacak olan toplantıdan sonra tekrar vatandaşlarımızı bilgilendireceğiz." diye konuşan Kayabelen Köyü Muhtarı Hamza Oğuz'a köylülerde de tam destek oldular.

KAYABELENLİLER: İÇME SUYUMUZU VERMEYECEĞİZ / Metin Özdemir

   Kayabelen Folklor Araştırma Derneği Başkanı Özgür Oğuz ise konuyla ilgili; "İçme suyu konusunda topyekün karşı durulması önemli ve köy halkı olarak yan yana bu duruş sergilenmelidir. Sosyal medya hesaplarından sürekli bu konudaki gelişmeleri bildirmeniz önemlidir. Özel İdare Müdürlüğü eliyle yapılmak istenen bu soyguna tüm köyler olarak karşı durmak gerekmektedir. Kararlı tutumundan dolayı ve köy çeşmelerine su verme çalışmalarından dolayı muhtarımız Hamza Oğuz nezdinde tüm köy heyetini tebrik ederim." diye konuştu. Köy Muhtarımız Hamza Oğuz'un sosyal medya hesabı üzerinden yapmış olduğu köylümüzü bilgilendirme metni bizlere şunu göstermektedir ki mücadele etmezsek tüm değerlerimiz elden gidecektir. İçme suyu ile ilgili Muhtarımız ve Köy heyetimizin yanındayız. Üzerimize düşeni dernek olarak yapacağız. diye konuştu. İlerleyen günlerde konuyla ilgili geniş çaplı bir açıklama yapacaklarını bildiren Özgür Oğuz; birlik ve beraberlik çağrısında bulundu.

   Kayabelen Köyü Şuhut'un en büyük köylerinden birisi konumunda olup 1999 yılında belde statüsü kazanarak belediye teşkilatı kurulan Kayabelen'de 2013 yılında belediye kanununun yürürlüğe girmesiyle belediyeleri kapatılan köylüler, muhtarlığımızın da yetkilerinin ve işlerinin elinden alınmasını istemiyoruz diye konuştular. Köy içme suyunun köylülerin ve belediyenin imkanlarıyla yapıldığını ve yaylalarından köye kadar su hattı döşenerek kendi imkanlarıyla getirdiklerini, bundan sonrada tüm işlerinin muhtarlık eliyle yapılmasını istediklerini ifade ettiler.

Metin ÖZDEMİR

KAYABELENLİLER: İÇME SUYUMUZU VERMEYECEĞİZ / Metin Özdemir

Bir Yol Gazetesi / 12 Kasım 2019 / Metin Özdemir


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder